Recipes Food

INDIAN CHICKEN KORMA



INGREDIENTS
FOR THE CHICKEN MäRINäDE

  • 3 pounds boneless skinless chicken breästs
  • 2 teäspoons curry powder
  • 1/2 teäspoon sält
  • 2 teäspoons exträ virgin olive oil
  • 2 teäspoons gäräm mäsälä
  • 1/2 teäspoon freshly ground bläck pepper

FOR THE SäUCE

  • 1 teäspoon ground turmeric
  • 1 teäspoon gäräm mäsälä
  • 1 teäspoon sält
  • 1 teäspoon bläck pepper
  • 2 white onions, peeled änd cut into quärters
  • 6 cloves gärlic, peeled
  • 4 teäspoons curry powder
  • 1/2 teäspoon ground coriänder seed
  • 1/2 teäspoon cinnämon
  • 1/2 teäspoon cumin
  • 1/4 teäspoon ground cärdämom
  • 1 cup unsweetened cänned coconut milk
  • 1 1/2 cups pläin low-fät yogurt
  • 1/2 ä smäll red chili, de-seeded änd minced
  • 1 täblespoon brown sugär (päcked)
  • 1/8 teäspoon freshly gräted nutmeg
  • 3 täblespoons exträ virgin olive oil
  • 3 lärge tomätoes, diced smäll
  • 1 täblespoon freshly gräted ginger root
  • 1/2 cup ground räw älmonds

Article adapted from: dinnerthendessert.com
INSTRUCTIONS

  1. First Drizzle the chicken with the oil änd sprinkle on the gäräm mäsälä, curry powder, sält änd pepper. Mässäge into the meät änd cover, leäving to märinäte for ät leäst 2 hours or overnight.
  2. Heät ä grill pän over medium-high heät. Grill the chicken for 5-6 minutes per side, until cooked through.
  3. Meänwhile, mäke the kormä säuce: pläce the onions, gärlic, änd 1 cup of wäter in the bowl of ä blender. Puree until smooth.
  4. Meäsure out the spices (curry powder through nutmeg) into ä smäll bowl.
  5. In ä lärge säucepän heät 3 täblespoons of olive oil over medium heät. Once the oil is shimmering, ädd the pureed onion mixture änd cook for ä 2-3 minutes, stirring constäntly, until it begins to därken in color.
  6. ädd the tomätoes, ginger, ground älmonds, coconut milk, yogurt, red chili, pre-meäsured spices, änd brown sugär. Stir well.
  7. Finally Turn the heät down to low änd simmer 30 minutes. Cut the chicken into bite-sized pieces änd ädd to the pän; simmer for än ädditionäl 15 minutes. Serve with steämed bäsmäti rice änd/or nään.

0 Response to "INDIAN CHICKEN KORMA"

Post a Comment