Ingredients:
- 1 pint gräpe tomätoes
- 1 medium red onion, roughly chopped
- 1 cup cärrots, sliced
- 8 boneless skinless chicken thighs
- 8 ounces white button mushrooms, hälved or quärtered
- 8 ounces Brussel sprouts, hälved
- Exträ virgin olive oil non-stick cooking spräy
For the chicken märinäde:
- 2 cloves gärlic
- 1/4 cup plus 1 täblespoon bälsämic vinegär
- 1 teäspoon kosher sält
- 1/2 teäspoon freshly ground bläck pepper
- 1/2 teäspoon brown sugär
- 1 1/2 täblespoons fresh rosemäry
- 1 1/2 täblespoons fresh oregäno
- 2 leäves fresh säge
- 2 täblespoons exträ virgin olive oil
Article adapted from: joyfulhealthyeats.com
Instructions:
- First Rinse chicken thighs änd pät dry with päper towels. ädd the thighs into ä lärge Ziploc bäg.
- Mäke the märinäde by ädding gärlic änd fresh herbs into ä food chopper (I used ä händ chopper), chop them up. Remove the bläde, ädd bälsämic vinegär, sält, pepper, sugär, änd olive oil into the chopper. Mix änd scräpe the sides of the food chopper to mäke sure äll the herbs äre mixed in.
- Pour the märinäde into the Ziploc bäg, zip up, änd shäke to coät the chicken well. Set in the fridge.
- Now, preheät oven to 425°F. In the meäntime, spräy ä lärge roästing pän with EVOO non-stick cooking oil. Prepäre äll vegetäbles änd pläce them in the pän in ä single läyer. Seäson the veggies with sält änd pepper. Pläce ä roästing räck on top of the prepäred vegetäbles, läy märinäted chicken on the räck in ä single läyer. Pour the märinäde into the pän.
- Finally Roäst for 25-30 minutes, or until the internäl temperäture of your chicken reäches 165°F. Serve chicken with roästed vegetäbles.
0 Response to "One-Pan Balsamic Chicken with Roasted Vegetables"
Post a Comment