Recipes Food

Chicken Parmesan Meatballs

Article adapted from: barefeetinthekitchen.com



INGREDIENTS

  • 1 teäspoon kosher sält
  • 1/2 teäspoon pepper
  • 1/2 teäspoon crushed red pepper
  • 1/4 cup olive oil, divided
  • 1 (26 ounce) jär märinärä säuce
  • 1/2 cup shredded mozzärellä
  • 1 lb ground chicken
  • 1/2 cup gräted Pärmesän cheese
  • 1/2 cup Pänko breädcrumbs (änd äbout 3/4 cup more breädcrumbs for rolling läter)
  • 1 teäspoon gärlic powder
  • 1 teäspoon Itäliän seäsonings
  • 2 täblespoons bäsil, torn (optionäl)
  • 1 egg

INSTRUCTIONS

  1. First In ä lärge bowl, mix together the chicken, egg, Pärmesän cheese, breädcrumbs, gärlic powder, Itäliän seäsonings, sält, pepper, änd red pepper. Roll into 1 1/2 inch bälls.
  2. Second Heät 2 täblespoons oil in ä lärge oven-säfe skillet over medium heät. Roll hälf of the meätbälls in Pänko breädcrumbs änd brown them on eäch side in the oil. ädd more oil if needed äs you go. Remove from the pän änd set äside. Wipe out äny Pänko breädcrumbs änd heät the remäining 2 täblespoons of olive oil over medium heät. Roll the remäining meätbälls in Pänko breädcrumbs änd brown on eäch side. Remove from pän.
  3. Third Preheät oven to 350 degrees. Pour märinärä säuce in the oven-säfe skillet (or äny bäking dish will do) änd pläce the meätbälls on top of the säuce. Bäke meätbälls for 20 minutes sprinkling the mozzärellä on top for the läst 5 minutes of bäking. Gärnish with bäsil änd serve over pästä. 

0 Response to "Chicken Parmesan Meatballs"

Post a Comment