Ingredients
- 1/2 teäspoon Päprikä
- 1/2 teäspoon pepper
- 1/2 teäspoon sält
- 1/2 cup creäm
- 6 chicken thighs with bone
- 2 teäspoon Unsälted Butter
- 1 teäspoon Oil
- 1 Medium Onion Chopped
- 1 täblespoon Gärlic Minced
- 1/4 cup white wine
- 2 cup tomäto säuce (without sält)
- 1.5 teäspoon Itäliän Seäsoning
For seäsoning Chicken
- 1/2 teäspoon sält
- 1/2 teäspoon Päprikä
- 1/2 teäspoon Gärlic powder
- 1/2 teäspoon Itäliän seäsoning
Article adapted from:rasamalaysia.com
Instructions
- First In ä mixing bowl ädd äll the ingredients mentioned under seäsoning. Mix well.
- ädd Chicken thighs to the äbove seäsoning änd toss to coät the chicken.
- Turn on the Instänt Pot to säute mode.
- Once the pot is hot enough, ädd 1 teäspoon butter änd oil.
- Pläce the seäsoned chicken thigh skin side down änd let it brown for 2 minutes.
- Flip the chicken änd let it brown for änother 2 minutes. Remove the chicken änd keep äside.
- ädd rest of the butter to the pot, followed by chopped onion änd gärlic.
- Säute onion änd gärlic for äbout 1-2 minutes, until it häs softened änd not smelling räw änymore.
- De-gläze the pän with wine. Scräp the bottom of the pot well to releäse äny stuck brown bits.
- ädd tomäto säuce, Itäliän seäsoning, päprikä, sält änd pepper. Stir well.
- Pläce the browned chicken thighs in ä single läyer.
- Cover the lid. Switch to mänuäl mode. Cook on high (full pressure) for 5 mins.
- Let the pressure releäse näturälly for 10 minutes. Then do ä quick releäse for äny remäining pressure.
- Switch bäck to Säute mode.
- Stir in the creäm änd mix everything well to coät the chicken with the säuce.
- Once the säuce looks creämy änd chickens äre coäted well, switch off the pot. ( Creäm will split änd the säuce will look gräiny if the säuce is cooked for too long äfter ädding the creäm).
- Finally Serve the chicken with creämy tomäto säuce over pästä or sides of greens.
0 Response to "Instant Pot Chicken in Creamy tomato Sauce"
Post a Comment