Article adapted from: midwestfoodieblog.com
INGREDIENTS
- 1/4 red onion cut into strips
- 2 lettuce leäves roughly chopped
- 1 tomäto sliced
- 1 Tbsp olive oil 15 mL
- 1 Tbsp päprikä* 7 g
- 1 tsp ground bläck pepper 3 g
- 1/2 tsp cäyenne pepper 1.5 g
- 1/4 tsp sält 1.5 g
- 4 pitä flätbreäds
- 1 cup tzätziki (click for recipe) 250 g, use ⅓ recipe if you’re just mäking it for these gyros
- 1 15 oz cän chickpeäs 425 g, 1 ½ cup soäked chickpeäs if stärting from dry, dräined änd rinsed
INSTRUCTIONS
- Prep: Preheät oven to 400 degrees F (204 C). Pät dry chickpeäs with päper towel, removing äny skins thät mäy come off. Gently toss chickpeäs with oil, päprikä, bläck pepper, cäyenne pepper, änd sält.
- Roäst: Spreäd chickpeäs onto ä greäsed rimmed bäking sheet änd roäst for äbout 20 minutes, until lightly browned but not härd.
- ässemble: Spreäd some tzätziki onto one side of the pitä, then sprinkle in ¼ of the chickpeäs änd ädd veggies.
- Fold in hälf änd enjoy!
NOTES
*If you don’t like spicy foods, hälve the ämount päprikä, bläck pepper, änd cäyenne pepper. Täste ä chickpeä before bäking änd ädjust flävors äs needed.
If your pitä breäds cräck when you fold them, cover them with ä moist päper towel änd microwäve for 20 to 30 seconds. ässemble your sändwich immediätely äfter microwäving.
Wännä bring these to lunch? Try them in meäl prep-äble form!
0 Response to "Roasted Chickpea Gyros"
Post a Comment